Hundkompetens - Jan Gyllensten AB

 

 

                                 

                             

UTGIVEN BOK;                                                        

"DIN HUNDS BETEENDE I VARDAG OCH TRÄNING"

 

Ju mer man vet om hundens mentalitet och beteenden, desto lättare blir det att påverka den i såväl vardagsliv som träningssituationer. Varje hund är en unik individ mentalt sett, något som gör att standardiserade modeller och metoder för att träna hunden eller lösa problem sällan är rätt väg att gå. Genom att förstå den enskilda hundens egna förutsättningar och behov ökar chanserna till framgång i träning och problemlösning enormt mycket.

 

- Varför gnäller en hund och hoppar på alla den möter?

- Varför springer en hund skällande innanför trädgårdsstaketet när någon joggar förbi?

- Varför morrar en hund och reser ragg om någon närmar sig när den fått ett ben?

- Varför bryr sig en hund om allt som händer runt omkring, men saknar intresse för ägaren?

- Varför är hunden skotträdd, och kan jag göra något för att förhindra att den blir det?

 

Listan över frågor som kan ställas om våra hundars beteenden kan göras lång. Många av svaren kan man hitta i hundens mentala egenskaper och drifter.

 

Ofta uppfattas hundars mentalitet som något komplicerat och svårbegripligt. Ambitionen med denna bok är därför att på ett enkelt sätt öka läsarens förståelse för denna intressanta del av våra hundars värld, och på samma gång ge tips om olika sätt att påverka våra hundars vardagsliv och träning. För den som är ny i hundvärlden ska boken vara lättläst med förklarande exempel. Är man ett gammalt rutinerat hundproffs kommer boken knappast att innehålla några revolutionerande nyheter. Däremot kan den förhopppningsvis bjuda på en del nya infallsvinklar på ”gamla sanningar”… 

 

 

Sagt om boken;

-  ”Varför skrevs inte den här boken för länge sedan?”

-  ”En bok som varje hundägare borde läsa”

-  ”Jag har varit aktiv inom SBK sedan mitten av 70-talet och hunnit med mängder av böcker sedan dess, men denna boken är så bra för den är lättläst och förklarar svåra saker med hjälp av vardagliga situationer…”

 

 

Boken har köpts in av polisen och flera brukshundklubbar för att användas i deras verksamheter. Några kennlar har köpt boken och lämnar med den när de levererar sina valpar för att de ska få en bra start i livet hos sina nya ägare.

 

Boken är utgiven på ICA Bokförlag.